Mandag 23 august 2010

I dag har jeg kjørt Mira til Sola. Der ble hun tatt med til Sunndalsøra. På bildet ser dere reiseburet hennes. Hun reiste først med SAS til Bergen og fra Bergen til Molde med Widerøe. Regner med at hun blir kjørt i bilen til sitt nye hjem.

Da har alle valpene etter Emma kommet til sitt nye hjem. Athene ser ut til å finne seg til rett her hos Amira og meg. Jeg vil ønske alle valpekjøperne lykke til videre med valpene. Husk at dere kan ta kontakt til enhver tid hvis dere har spørsmål, jeg skal svare så godt jeg kan.Jeg setter stor pris på hvis dere av og til forteller hvordan det går og kanskje et bilde som jeg kan legge ut.

Nå er valpegården tatt ut av stua og vi tre skal begynne på vårt nye liv. Jeg gleder meg til å begynne å arbeide med Athene. Akkurat i kveld er det litt tomt her hos meg, det har vært livlig her de to tre siste ukene. Nå begynner hverdagen i Tolleråsen!

Søndag 22.08.10

I dag har Athene og Mira vært på sin første utstilling. Vi har vært på Sviland der det ble arrangert utstilling for tollere. Athene og Mira var de aller minste. Begge to fikk fine kritikker, jeg fikk beskjed at begge hundene hadde fint hode, gode beinstillinger og god beinstamme. Begge to sprang fint rundt i ringen og vakte selvsagt stor oppmerksomhet. For meg som oppdretter var det gøy å oppleve to så trygge og gode hunder. Så Anne: i morgen kommer Mira hjem med pokal. Det må du være fornøyd med. Det tar ca 11/2 time og kjøre til Sviland, valpene gav ikke en lyd fra seg. Valpene var slitne etter å ha vært i ringen, begge la seg til å sove inne i buret. Etter at vi kom hjem har det lekt ute.
Ken Johannes gikk barn og hund med Athen. Det mestret han på en utmerket måte. Athene fulgte han som bare det. Du kan se flere bilder fra utstillingen i fotoalbummet
Athene tilvenstre og Mira til høyre

Athene tilvenstre og Mira til høyre

Lørdag 21 august

I dag har Bailey reist hjem til Bergen sammen med Marianne. De har 6 timers reise foran seg, det tror jeg vil gå greit, Bailey er vant til å kjøre bil. Bailey skal bo bare noen kilometer fra der min søster bor, så da kan det være mulig at vi treffes når jeg er i Bergen.
Mira skal reise hjem på mandag.
I dag har jeg ryddet bort valpekassen og valpegården. Mira og Athene skal ligge å sove i et dobbeltbur. Lørdag og søndag er jeg hjemme da går de rundt sammen med meg. Mandag kommer jeg hjem klokka 11 for å kjøre til Sola, da må jentene ligge i bur til jeg kommer hjem.
Det var godt å få en ryddig stue igjen etter 6 uker med aviser overalt. Ser også at Amira nå ønsker å få fred fra valpene. Hun ber om å få være for seg selv.

Fredag 20 august

I dag har Bamse reist hjem til Byremo. Linn Helen kom og hentet han i ettermiddag. Bamse får nyte naturen, bade, leke i snøen og kanskje gå agility. Linn Helen ble betatt av han med en gang hun så ham.
Onsdag begynte jeg på skolen igjen. Denne uken har det vært planlegging. Valpene har vært alene store deler av dagen. Jeg eller ei venninne har gitt dem mat og luftet dem en gang for dagen . Regner med at det har vært en stor overgang for valpene. De har klart seg godt og har vært glad når jeg har kommet hjem fra jobb.
I morgen kommer Marianne fra Bergen for å hente Bailey 

Tirsdag 17 august

I dag har Birka reist til Sunnmøre, Ørsta. Hun kjører med bil til Stavanger og tar fly til Ålesund. Derfra er det ca 11/2 time til Ørsta. Birka vil være i sitt nye hjem ca 22.30 i kveld. Gunnar Torgersen var og hente Birka nå i formiddag.
God tur, Birka !

I ettermiddag har jeg og de 4 valpene vært på fotballbanen. Jeg gikk ned i 3 tida for da kommer de fleste hjem fra arbeid og trafikken blir større. Valpene bryr seg ikke om noe. Etter at valpene hadde løpt fra seg hadde jeg ei lita treningsøkt med Amira. Det har vært 23 grader her i dag derfor ble de ei kort treningsøkt.
Birka fant seg godt til rette i reiseveska si

Birka fant seg godt til rette i reiseveska si

Lørdag 14. august

I dag har Stina og Øystein vært og hentet Kira. Nå har de en lang kjøretur foran seg. De skal kjøre helt til Oslo. De må nok ha en del stopp på turen for i dag er det sommer på vestlandet. Amira tok avskjeden helt fint, hun gav Kira et kyss når hun satt i bilen for å kjøre til sitt nye hjem.
På tirsdag skal Birka reise til Ørsta.
14.08.2010 Kira på vei hjem til Oslo

14.08.2010 Kira på vei hjem til Oslo

Torsdag 12.08

Dette er Tolleråsens Athene.

Atene skal bo sammen med Amira og meg.
I dag har vi vært i Hommersåk og besøk Malmin. De hjalp meg å ta ut en tispe til meg. Etter at jeg kom hjem har jeg lagt ut bilder av valpene med navn under og hvem som skal ha valpen. Så nå kan de nye valpeierne se sin egen valp for første gang.
På Hommersåk fikk valpene møte Malmin sin 2 hunder, møtet gikk godt. Valpene godtak deres hunder sine beskjeder og holdt avstand når de fikk beskjed om det.
I dag står det en artikkel om Amira og valpene i Stavanger Aftenblad. Det var gøy å lese hennes historie i avisen

Onsdag 11 august

I dag er en litt vemodig dag: Emma ville blitt 6 år i dag.
Vi skal alle 8 minnes henne i dag.

Som dere ser av bildene så vokser valpene. De koser seg sammen med Amira. Hun er en god reservemamma som passer på dem med en varsom hånd. Vi har daglige besøk av ungene i nabolaget, valpene leker med dem. valpene går til døren og vil helst være ute hele tiden. I går pøsregnet det, da ville de inn. Nå klør valpene veldig i tennene så når de er inne må jeg passe på og avlede dem hele tiden. de har enda ikke klart å ødelegge noe for meg.

I morgen skal vi kjøre til Hommersåk dere Fabian, far til valpene bor. Vi skal besøk Jan Inge og Marit Malmin

Mandag ettermiddag var en journalist fra Stavanger Aftenblad her, han skal skrive en litt rørende historie som kommer på sommertorget i avisen i løpet av uken.

Lørdag kommer Stina og Øysten fra Oslo for å hente Kira. Tirsdag kommer Gunnar fra Ørsta for å hente Birka. Rundt neste helg skal Bailey reise med Marianne til Bergen og Mira reise til Anne på Sunndalsøra. Athene skal bo her hos Amira og meg.

Søndag 08.08

I dag har vi hatt sommer. Valpene har vært preget av at det har vært varmt.
I ettermiddag har vi alle vært på besøk på Nesvåg. Da vi kom ut der sprang alle valpene rundt og hilste på mange forskjellige folk,unge og gamle. Alle fikk bæsjet og tisset. Etter en stund la flere av dem seg til ro under bilen min. Hvis det kom en lyd de ikke kjente fra før søkte de tilflukt under bilen. Det er gøy å se at de er så trygge og sosiale. Vi hadde også alle valpene på vekta: guttene ca 3,8 kg, jentene ca 3,4 altså ganske jevne.
Da vi kom hjem merket jeg at valpene var på trygg grunn. Etter å ha drukket melk av Amira løp de litt rundt, så fant de sine plasser under trappa eller i hundehuset

Lørdag 7 august

INGEN TVIL: KALDE SOKKER ER HERLIG NÅR EN KLØR I TENNENE ! 

Nå klør valpene veldig i tennene og jeg ser virkelig nytten av tennissokker som holdes under vannkranen, vris og legges i fryseboksen. Det er nesten som om valpene ved et salig blikk takker meg.

Nå er det bare en uke igjen til de første valpene reiser til sine nye hjem. Merker at de er aktive og har mindre behov for hvile. Da er det godt at de kan løpe ute i hundegården. Etter en stund finner jeg dem inne i hundehuset eller under trappa. Hvis jeg åpner verandadøren hopper de raskt inn i stua. Valpene er vedlig nysgjerrige, må følge med på hva matmor finner på. Av og til hjemmer hun godbiter rundt omkring, da er det om å gjøre å finne det først. Sistemann får ingenting.

Amira er på tur med Åsa, hun synes det er godt å komme bort fra maset til valpene .

7.8. Kalde sokker er godt!

7.8. Kalde sokker er godt!

Torsdag 5 august

I dag har vi vært på stadion. Der møtte vi 4 gutter som skal gå i 6 klasse til høsten. Valpene syntes det var kjekt og spennedne å leke med guttene. Det er så morro å se at de ikke reagerer uansett hvor vi er. Nå de vil ha fred så legger de seg ned for å hvile. Etter en stund kom Dorthe og Emilie. Heldigvis så fikk jeg hjelp når jeg skulle sette valpene i bilen. De har aldri lyst til å gå inn i bilen , de vil leke videre.
I ettermiddag får vi besøk av hundevenner fra Egersund.
5 august. Lasse, Erlend, Kent Robin og Morten leker med valpene

5 august. Lasse, Erlend, Kent Robin og Morten leker med valpene

Tirsdag 3.08

I dag har vi hatt besøk av Stina og Øystein som skal ha ei tispe. De bor i Oslo. Som alle andre ble de veldig betatt og begeistret for mine søte små tollere. Alle er like søte.
Jeg lot valpene hvile om formiddag slik at de var opplagt da Stina og Øystein kom.
Valpene fikk være i den ytterste hundegården i dag, der er det gress. De er litt utspekulerte, noen gikk gjennom gjerdet og stod utenfor og skrek for de fant ikke veien inn igjen. En annen hoppet like raskt inn igjen som den hoppet ut. En av valpene klarte jeg å dra i halen før den hadde klart å komme seg under terrassen. Jeg så bare halen og bakbene på den og fikk reddet den i siste liten. Det hadde blitt litt av et arbeid å få den ut igjen hvis jeg ikke hadde oppdaget den i siste liten.
Nå kan jeg ikke slippe valpene av syne ellers finner de et eller annet hull å krype igjennom. Samtidig er det morro at de er nysgjerrige og vil utforske verden.
Stina og Øystein på besøk

Stina og Øystein på besøk

Mandag 02.08

I dag er valpene 6 uker. Vi har vært hos Dalane dyreklinikk til helsesjekk. Før vi gikk inn til Dyreklinikken hadde Anne og Marit valpene ute slik at de fikk tisse og bæsje først. Derfor var valpene rolige og Inger Helene kunne undersøke valpene i ro og fred. Valpene fikk også sin første vaksine. Neste vaksine er når valpene er 12 uker. Alle valpene var friske og velfødde som Inger Helene sa.
Til Egersund er det 25 minutter å kjøre, denne strekningen takler valpene fint å kjøre. Til byen var det noen få pip, på returen var det helt stille.
Fikk beskjed om at valpene kan være litt sløve i dag.
02.08 Inger Helene hundersøker valpene

02.08 Inger Helene hundersøker valpene

Lørdag 31.07

I dag har det regnet i hele dag. Valpene har stått ved verandadøren og bedt om å få gå ut. Når det regnet for mye gikk de inn i hundehuset( se fotoalbum valper), ellers løp de frem og tilbake i vannpyttene. Amira har har sitt svare strev med å slikke dem rene når de kom inn og la deg igjen. Nå leker Amira med valpene også. Det var et skikkelig lurveleven her ute i ettermiddag. Godt at naboene vet at det er valper her.
Amira og jeg har gått en lang tur i regnet, det var forfriskende og gjorde godt for oss begge.
I dag har vi hatt en dag uten besøk. Torsdag kveld merket jeg at valpene var slitne, det hadde vært mye besøk og lite hvile. Jeg må bli litt flinkere til å la dem få hvile mellom slagene og ikke bli for ivrig. Men det er jo så gøy!!
31.07 Så gøy å løpe i vann

31.07 Så gøy å løpe i vann

Torsdag 29.07

I dag har vi vært i Egersund i besøk til Evelyn. Det er 30 minutter å kjøre til Egersund fra Hauge. Valpene lå stille og rolig under hele turen frem og tilbake. De fikk lov til å løpe en liten stund på plenen til Evelyn. Valpene ser ut til å være glad i mennesker, store og små, de løp rett bort til andre gjester.
Da vi kom hjem fikk vi besøk av 4 nabojenter. Amira godtar nå at det kommer andre og hilser på valpene, hun er helt rolig, vil helst at de leker litt med henne også. Valpene liker å leke. Jeg arbeider med å avlede biting, roper på den og gir dem en godbit når de kommer løpende. Det er travelt.
I dag har vi hatt mye besøk og vært ute og kjørt bil, nå ligger valpene og sover, de er trette. 

29.07 4 galde jenter med hver sin valp

29.07 4 galde jenter med hver sin valp

Tirsdag 27.07

I dag tok matmor oss med på fotballbanen, der kunne vi løpe fritt omkring. Marit og matmor løp foran og vi etter. Som belønning fikk vi leverpostei og kylling. Det var mange skumle lyder der, blant annet så kjørte søppelbilen forbi. Da var det godt at vi ikke var alene. Dette var en god miljøtrening for oss små, men vi ble veldig slitne.
Det er felre biler i fotoalbumet
27.07 Idag har vi vært på fotballbanen

27.07 Idag har vi vært på fotballbanen

Mandag 26.07

I dag har vi vært på besøk hos Amy og Thea på Rekeland, det er to Collie jenter. Amira kjenner dem fra før, hun har vært på ferie der. Valpene begynte å løpe rundt på marken og var interesert i begge colliene, men de var ikke så veldig interesert i dem. Det er morro å se at valpene takler ulik underlag og ulike situasjoner. Vi har vært på gress, asfalt, grus og terrassebord. hvis det er noen som lokker dem kommer de løpende.
Amira gjør en glimrende jobb som mor. Hun passer på dem hele tiden. I dag er første dagen hun har tatt seg "fri" og ligget litt ute når valpene er inne. Det er veldig populært når vi to går på tur sammen.
I dag er det en uke siden Emma døde, savnet er stort, men vi må gå videre.
Amira og jeg gjør så godt vi kan og gir valpene mye kjærlighet og omsorg slik hun ville ha gjort.
Sosialisering på Rekeland, 26.07

Sosialisering på Rekeland, 26.07

Lørdag 24 juli

I dag har vi hatt besøk av Synnøve, Karina og Terje M Engevik. De eier Bobby,fra Amira sitt kull, og bor i Bergen. Valpene og Amira tok vel imot alle sammen. jeg satte Amira i kjelleren slik at Bobby kunne hilse på valpene, han var ikke videre interesert. Han syntes lukten fra de voksne tispene var mye bedre og mer interesant.
Jeg fikk nesten sjokk da jeg så Bobby, han har akkurat det samme ansiktsutrykket som Emma. I størrelse er han lik Fabian. Det var nesten som tårene spratt i øynene på meg for jeg så Emma hele tiden.
På formiddagen var Amira og jeg og trente litt lydighet. Det ble en sterk opplevelse for meg. Da merket jeg for alvor at Emma var borte. For Amira sin del avsluttet jeg raskt, istedet gikk vi en tur igjennom sentrum.
Valpene har vært mye ute i dag. For meg ser det ut som de synes det er morro.
Familien til Bobby på besøk

Familien til Bobby på besøk

Fredag 23 juli

Første gang på biltur fredag 23 juli

Første gang på biltur fredag 23 juli

Fredag 23 juli

Da jeg skulle sjekke Amira i går så jeg at hun produserer melk. Hun har inntatt morsrollen og klarer det flott. Hun vil ikke gå tur, passer på de søte små hele tiden. Først i dag hadde hun tid til å spise.
I dag har valpene vært på sin første biltur og gått tur på et område som for dem er langt borte fra valpekassen.Det var ikke en lyd fra buret noen av veiene. Jeg tok dem ut av bilen og de sprang rundt i gresset. To av dem måtte bæsje med en gang. Valpene sprang bort til menneskene og hilste på dem. De virket glade og fornøyde
 . Da jeg satte dem inn i valpegården la alle 6 seg til å sove. Det er slitsomt å utforske verden.
Vi gleder oss til i morgen da kommer Bobby og familien på besøk.

Torsdag 22 juli begynte Amira og produsere melk

Torsdag 22 juli begynte Amira og produsere melk

Tirsdag 20 juli

Det har vært helt fantastisk å se Amira sin utvikling i forhold til valpene utover dagen i dag. Jeg har holdt meg borte, hun har fått tilnærmet seg valpene i sitt tempo. Det har vært en utrolig opplevelse å se utviklingen.
I formiddag la hun seg ned slik at valpene kunne suge, men spratt opp i stolen når de la seg til. Etterhvert lå hun lenger og lenger. Nå det har kommet besøk har hun måttet godkjenne gjestene før de hilser på gjestene.
Jan Inge og Marit Malimin var på besøk og så på valpene i ettermiddag. De hadde med seg 2 hunder som hilste på valpene mens Amira var ute. Da hun kom inn istua bjeffet hun veldig og løp rundt i stua og sjekket om valpene fremdeles var der.
Når det var gjort la hun seg inn i valpegården, hun slikker valpene og lar dem suge. Hun har lagt der i flere timer nå, men vil ikke komme ut når jeg rpoer på henne. Hun tar forstermoransvaret alvorlig.
Det er rett og slett rørende å se på!
Nå vil valpene få det godt de siste 4 ukene, det er jeg sikker på!!
Det er fantastisk å se hvordan hundene ordner opp selv hvis vi mennesker lar dem få ordne opp selv
SE Amira som fostermor!

SE Amira som fostermor!

Tirsdag 20 juli

Amira forstår at Emma er borte og tar ansvar litt etter litt. I går ettermiddag lot hun valpene legge seg til. Hun vil ikke gå ut av huset, når det kommer besøk passer hun valpene. Hvis valpene skriker/lejer løper hun til og ynker hvis hun ikke kommer seg inn til dem. Hun er ennå usikker og vet ikke hvordan ting skal gjøres.mHun prøver å slikke dem bak når de har tisset. Hvis det er for mange av valpene som løper etter henne gjemmer hun seg. Jeg er innstilt på å la henne få tid på seg, hun tar mer og mer ansvar.
I formiddag gikk Amira og jeg en tur. Da jeg fant frem båndet og gikk mot døren ville hun ikke gå ut, hun lå og kikket inn i valpegården og så på meg. Det var med stor tvil at hun gikk ned i bilen. På turen var hun som vanlig, men da vi kom hjem kunne hun ikke komme fort nok opp til valpene igjen
19 juli, Amira lar valpene suge

19 juli, Amira lar valpene suge

18 juli

I dag har valpene vært ute for første gang. Det var litt skummelt. De lette hele tiden etter gjemmesteder. Noen løpte omkring.En satte seg fast i gjerde. Alle syntes det var godt å holde sammen i flokk. Alle hylte om kapp. Nå håper jeg på mange fine dager fremover slik at valpene kan begynne å utforske verden.

I går kveld fikk Emma hofta ut av ledd. I dag kjørte Annika og jeg henne til Kristiansand dyreklinikk, der blir hun til tirsdag formiddag. Hun skal opereres mandag formiddag. Da skal hofta stabiliseres. Etter operasjonen vil hun få 95% funksjonalitet i beinet. Jeg er glad hun blir operert og får stabilisert hofta, nå har hun hatt nok smerter. Amira og jeg skal passe valpene til hun kommer hjem. Nå håper jeg at hun snart blir smertefri og kan være god mor for valpene igjen.
 Nok en gang må jeg si at Emma imponerer meg.
Jeg er glad i deg!
18 juli. Tispe. Godt å ha et sted å gjemme seg

18 juli. Tispe. Godt å ha et sted å gjemme seg

Lørdag 17 juli

I ettermiddag har Emma klart å slappe av. Hun gav melk til valpene i formiddag, da lette presset på puppene og hun klarte å slappe av. Nå har hun overtatt arbeidet som oppmerksom valpemor igjen. Det er så godt å se. I går klarte hun ikke ta seg av valpene. Valpene spiser tørrfôr til hvert måltid. Alle flinke å spise. De er aktive, spinger rundt på gulvet og gjemmer seg i alle kroker. Alle har fått tenner, nå bites det på alt.
Emma har hatt 2 tøffe dager, nå håper jeg det verste er over. I dag har hun tatt valpene hvis de ikke har oppført seg slik hun vil. Hvis hun hører en lyd fra dem er hun på pletten.
I ettermiddag hadde vi besøk av to jenter som ville se valpene. Etter å ha kost med valpene satte de seg ned med Emma og Amira. Tårene randt på meg når jeg hvor godt Emma slappet av og nøt kontakten, kosen fra jentene.
I kveld gleder jeg meg over at jeg fremdeles har Emma og at de verste smertene er borte. Du verden så tapper hun er!!!
Det er også godt å se at valpene er aktive og ser ut til å trives.
I kveld håper matmor å få en god natts søvn etyter 2 døgn uten søvn.
Jeg gjør alt for Emma!!

Torsdag 15 juli

I dag har vi hatt en tragisk ulykke i familien.Da Emma, Amira og jeg gikk tur i blåfjell i ettermiddag ble Emma overkjørt 2 ganger. Hundene løp løs, da bilen kom kalte jeg dem inn. Jeg gav bilen tegn til å stoppe og den stoppet. Jeg fikk satt Amira fast, i det jeg skulle tre løkka rundt Emma begynte bilen å kjøre. 50 m lenger ned i bakken kjørt ham over Emma  to ganger for så å kjøre videre uten å stoppe. Emma kom løpende mot meg, hun dro på det ene beinet. Da hun kom frem til meg la hun seg ned og kastet opp og all skitt kom ut av henne. Vi fikk henne i bilen og ringte Dalane dyreklinikk og satte kursen mot Egersund.
Da vi kom frem ble veterinæren begymret for Emma var blek og i en annen verden. De undersøkte henne grundig for å se om hun hadde indre blødninger. Konklusjonen ble 2 fine brudd i bekken og en hofte ute av ledd, Hun hadde også et stygt sår på insiden av det ene låret. Inger Helene sendte oss videre til TU dyreklinikk for å sette leddet på plass. Der satte han leddet på å plass og sydde igjen såret. Han mener at hvis Emma får fullstendig ro så vil dette lege seg av seg selv. Men hvis låret går ut av ledd igjen, må hun opereres.
Det var rørende å se når Emma la seg ned foran valpene da vi kom hjem etter 7 timer. De fikk drikke så mye de ville. Nå ligger hun på gulvet og hviler. Hun må bruke krage slik at hun ikke rører såret som er sydd.
Emma er BARE SÅ KJMPETAPPER!!!
EMMA JEG ER SÅ STOLT AV DEG!!

Onsdag 14 juli

Nå forstår valpene hva tørrfôr er !!
Da jeg satte matfatet på gulvet kom de løpende.
De er ikke så nøye om de er oppe i eller utenfor såla, bare de finner mat. Emma får lov til å spise restene
3 dag med tørrfôr

3 dag med tørrfôr

Tirsdag 13 juli

I dag har vi hatt mange gjester. Annika har tatt mange nydelige bilder, gleder meg til jeg får dem og kan legge dem ut. Det er et par eksempler i fotoalbumet.
Som dere ser så hadde Lasse det helt topp med valpene, han hadde 3 og 4 i fanget om gangen. Han hadde ikke lyst til å g¨å hjem.
Tidligere i dag var Kristine og Emilie på besøk.
Emma lar alle få lov til å hilse på valpene hvis hun får lukte seg ferdig først. Da tar hun seg en tur ut i luftegården.Emma,Amira og jeg har vært i Blåfjell og gått tur i dag. Emma syntes det var kjekt å få gå lang tur igjen. I går hadde vi ei lita treningsøkt
Lasse koser med valpene

Lasse koser med valpene

12 juli

I dag er valpene 3 uker gamle. De fikk fôr for første gang i dag. Det var spennende. De spiste opp neste alt på skåla, det ble noen rester til Emma. Valpene sprang rundt, plutselig la de seg på gulvet og gikk bakover istedet for fremover. Da de gikk bort fra maten skrek de. Noen valper gikk opp i matskåla, andre spiste opp det som var rundt. De var rett og slett et herlig skue.
Har også begynt å bære dem til døra når de har sovet slik at de kan tisse på avisene rett innenfor døra.
Søking etter mat

Søking etter mat

Søndag 11.juli

I dag har vi hatt besøk av Åsa. Hun har gått mye på tur med Amira dette halvåret. Amira vista stor glede da hun så at det var Åse som kom. Hun ble skuffet da Åsa "bare" skulle se valpene og ikke gå på tur med henne.
Etter at Emma hadde hilst på Åsa godtok hun at Åsa holdt valpene.
Nå er pregingen i gang for alvor.
Kjekt for meg at både Emma og Amira var rolige når vi hadde besøk
I dag har vi hatt besøk av Åsa. Hun har gått mye tur med Amira.

I dag har vi hatt besøk av Åsa. Hun har gått mye tur med Amira.

10 juli

I dag har vi vært i valpegården i matmor sin stue for første gang. Det var litt skummelt så vi måtte stå i døren og se etter mamma. Nå har preginga begynt for fullt. I morgen venter jeg flere som vil se og møte valpene. Emma er klar for å vise dem til gjestene.
Nå er alle valpene over 1,100kg, den største er 1,250kg. Det nærmer seg tid for valpene å prøve annen mat enn morsmelk
Første gang i matmor sin stue

Første gang i matmor sin stue

7 juli

Nå er det gøy. I dag da jeg kom ned tilvalpekassen la jeg merke til at valpene hørte at jeg snakket til dem. De svarte med å skrike og "løpe"rundt i kassen. Et par av dem tok også turen ut på gulvet utenfor kassen. Da var Emma snar med å hente dem inn igjen. I dag fikk Amira lov å være i valpekassen når Emma var tilstede.
Senere på dagen satte jeg meg inn i kassen, da kom alle valpene løpende til merg og ville krype opp på meg. Så nå er det en fryd å være i valpekassen, klarer nesten ikke gå derfra
Nå kan valpene gå

Nå kan valpene gå

Tirsdag 6 juli

Nå har alle valpene fått øyner. De ser ikke enda, men det er like før. Valpene er aktive, leker, skriker og "løper" rundt i valpekassen. Alle 6 er oppe på alle 4, men de har ikke balanse og ruller rundt. Amira får nå lov å komme inn på valperommet og se opp i valpekassen. Hun synes det er spennende når valpene lager lyder og beveger seg rundt i kassen. Emma ser ut til å nyte den daglige turen sin, hun trenger pause fra valpene av og til. Alle dører står oppe slik at hun selv kan regulere når hun vil gå til valpene. Hun har satt klare grenser for Amira, de aksepterer hun helt og fullt. Selv om alle dører står åpen og Emma ligger ute og hviler går hun ikke ned til valpene. Det synes jeg er imponerende
I dag er valpene 16 dager

I dag er valpene 16 dager

Søndag 4 juli, Amira i valpekassen

I dag 4 juli hilste Amira for første gang på de nye søskene sine. Hun er fasinert av valpene. Emma slipper henne mer til for hver dag.
I dag har valpene noen mm åpning i øynene. Snart kan de se på verden og begynne å vandre rundt.
Emma har mye mat til valpene sine. 2 valper er i dag 950g den minste er 750g.
Emma er forsatt flink til å stelle valpene, matmor gjør ingenting. Hun kommer opp til meg og vil ligge i fred og ro mellom måltidene. Vi går også en liten tur hver dag.
I morgen skal vi til dyrlege og ta stingene fra keisersnittet. Dyrlegen skal også se litt på Emmas helsetilstand. Hun virker veldig pigg.
Dyrlegen tok bilder da de tok keisersnitt på Emma 21 juni. Hvis du har lyst å se bildene går du inn på:
www.dalanedyreklinikk.no
Amira hilser på søskene sine for første gang

Amira hilser på søskene sine for første gang

1 juli 2010

I dag er valpene 11 dager. De største nærmer seg et kilo. Alle valpene er gode og runde. Såret etter keisersnittet gror fint. 2 dager til med krage om natten så er Emmas plager over.

Emma har blitt bestemor til 7 valper i dag. Bobby og Ronja har fått valper i dag. 4 tisper og 3 hanner.
Gratulerer Bobby, Synnøve
I dag feirer vi mor sin fødselsdag

I dag feirer vi mor sin fødselsdag

Tirsdag 29 juni

I dag er valpene 9 dager. Det er like før de åpner øynene, øyelokkene er helt klare nå. Valpene har begynt forsiktig å gå. I dag har jeg klippet neglene til valpene for første gang, de skrek voldsomt, men da Emma kom og slikket dem ble de stille. Alle valpene har passert 500 gram. Emma er tålmodig og valpene spiser godt.
I kveld  var Amira på besøk.Hun ble helt betatt av valpene og ville se og leke. Men Emma taklet ikke hennes tilstedeværelse, hun ble stresset. Hun jaktet Amira hele tiden.
Amira har det nok best på Nesvåg noen dager til til valpene er litt mer selvstendige!🙂
 

Fredag 25 juni

I dag er valpene 5 dager gamle. Alle 6 spiser godt og har lagt godt på seg.De kryper og skriker. Emma har det travelt med å mate og vaske dem.
Hun er så nøye med vaskinga at såret under buken sprakk i dag og jeg måtte kjøre til dyrlegen. I kveld er Emma pigg igjen. Mor må bli flinkere til å se etter Emma, når jeg går ut av huset skal hun ha på seg krave.
Det er så kjekt å sitte i valpekassen å kose med alle 7

Vi har akkurat spist og trenger en hvil

Vi har akkurat spist og trenger en hvil

22 juni

22 juni 1. levedøgn:
I dag er valpene et døgn gamle. Alle 6 spiser godt, lager mye lyd og bæsjer. Emma passer godt på sine søte små. Hun har det travelt med å vaske valpene og vaske opp all bæsjen. Foreløbig vil hun ha all kontroll selv. Jeg får lov å sitte inne i valpekassen og stryke henne, men valpene vil hun passe selv. Det skal hun få lov til. Jeg har laget havresuppe og det synes hun smaker godt
Den siste valpen ligger bak rumpa til Emma

Den siste valpen ligger bak rumpa til Emma

21.juni 2010

Emma har fått 4 tisper og 2 hanner i dag. Hun begynte å puste og pese i går kveld klokka 22.00. ca klokka 3.00 forstod vi at noe var galt, Emma lå helt stille og riene sluttet. Da ringte vi Dalane dyrklinikk og kjørte til Egersund. Da vi kom dit undersøkte Inger Helene valpene og de var i god form. Etter å ha prøvd å sette fødselen i gang igjen ble det bestemt å ta valpene med keisersnitt. Klokka 6.30 hadde Emma våknet , da hadde hun 6 valper liggende ved siden av seg. Morsinstinktet våknet raskt og hun beynte å vaske valpene. Nå er klokka 9.00 og Emma og valpene ligger og hviler i valpekassen. En tispe var så svak at hun døde etter en kort stund. Valpene var fra 250 - 320 gram. Kanskje det var en av årsakene til at hun ikke klarte å føde dem normalt.
Jeg retter en STOR takk til Inger Helene og Maria på Dalane dyrklinikk som gjorde en fantastisk jobb, uten deres hjelp hadde ikke dette endt så godt

Emma er født 11.08.04.
Mandag 27 april ble Emma øyelyst, alt var ok
Hun deltar i klasse 3 i lydighet og har fått et cert på utstilling.
Emma fikk sitt første valpekull 4 oktober 07. Det ble 3 hanner og ei tispe.
Amira bor hos meg og deltar i klasse 2 i lydighet. To av hannene bor på østlandet og en i Bergen. Alle fire er brukshunder som elsker å arbeide. Valpene har et godt gemytt.
Valpene vokser opp i hjemlige omgivelser med mye kontakt med barn fra nabolaget som kommer på besøk.

Emma har ikke fått igjen all pels etter pelsfellinga 08.09

Emma har ikke fått igjen all pels etter pelsfellinga 08.09

Emma sitt første valpekull, 4 oktober 2007

Emma fikk sitt første valpekull Onsdag 4 oktober 2007. Valpene sin far er Tollerstemmens Fabian
Her er valpene ca 1 måned.
Fra venstre: Amira, Gipsy, Timmy og Bobby

Her er valpene ca 1 måned.
Fra venstre: Amira, Gipsy, Timmy og Bobby

Nyeste kommentarer

07.07 | 18:49

Hei! Planlegges det nytt kull en gang i senere tid?😊

26.01 | 17:00

Vet ikke når neste kull. Lir

26.01 | 09:00

Hei , planlegger du valper?

20.09 | 09:14

Vet ikke når neste kull blir

Del denne siden